Sistem de management al transportului (TMS)

Posted by Sorana

În industria transporturilor este important să gestionezi eficient toate resursele de care dispui: timp, mijloace de transport, forța de muncă. Drept urmare, sistemul de management pe care îl adopți este un factor important în construirea succesului unei firme de transport. 

De cele mai multe ori, tehnologia joacă un rol important în găsirea soluțiilor potrivite. Formarea unei imagini de ansamblu care să cuprindă rutele disponibile, traficul curent, timpul de livrare prestabilit este o abilitate care nu poate lipsi când vine vorba de transportul rutier de marfă. 

Ce este un sistem de management al transportului și care e rolul lui?

Un sistem de management al transportului, cunoscut și ca TMS (Truck Management System), este o platformă logistică care stochează informația și contribuie la eficientizarea gestionării și optimizării tuturor proceselor pe care le presupune realizarea unui serviciu de transport. 

Astfel, acest software vine în ajutorul firmelor de transport pentru a colecta în mod organizat datele specifice pentru circulația fizică a bunurilor. Totodată, multe procese sunt automatizate ceea ce accelerează întreg procesul legat de ducerea la bun sfârșit a unui transport. 

Cu ajutorul acestui sistem de management al transportului, firmele au acces rapid la informație, iar colectarea și analiza datelor stocate va permite managerilor să identifice punctele slabe ale companiei și să găsească soluțiile potrivite pentru a fi mai eficienți. 

Care sunt beneficiile implementării unui TMS?
  • Vizibilitate

Un sistem de management al transporturilor oferă vizibilitate asupra întregului lanț de aprovizionare ceea ce permite tranzacționarea mai rapidă a mărfurilor.

  • Eficiență

Un TMS avansat poate urmări în timp real schimbările din comerțul global, fapt care va permite firmei de transport să fie la curent cu ultimele reglementări comerciale și să se asigure că normele impuse sunt respectate. Totodată, operațiile de facturare și documentare sunt automatizate ceea ce facilitează realizarea lor mult mai rapidă. 

  • Performanță 

Evaluarea datelor legate de firma de transport va duce la îmbunătățirea strategiei de muncă și la satisfacerea promptă a nevoilor clienților. Luând în considerarea costul, eficiența și distanța, un TMS ajută o companie de transport să aleagă cel mai potrivit transportator și astfel, să optimizeze performanța firmei. Costurile sunt reduse prin reducerea consumului de combustibil și implicit, a kilometrilor parcurși, cât și prin reducerea erorilor realizate de forța de muncă. 

Lasă un răspuns