Istoria noastră

 • 1993 – Anul 1993 marchează începutul a ce urma să fie astăzi una dintre cele mai cunoscute companii de transport internațional, operând practic pe orice relație europeană, inclusiv riveran Mării Negre.
 • 1994 – În primul an de la înființare am achiziționat două autocamioane cu ajutorul cărora am realizat primele noastre curse: Sebeș – Chișinău.
 • 1995 – După încă un an, în 1995, am început transportul de marfă în Europa Occidentală: Germania, Belgia, Franța.
 • 1997 – La 5 ani de la înființare am decis să ne profilăm în exclusivitate pe transportul confecțiilor ceea ce a dus la achiziționarea mijloacelor de transport specializate.
 • 2000-2005 – Din anul 2000 și până în anul 2005 s-au achiziționat peste 65 de mijloace de transport printre care și semiremorci Krone frigotehnice. Astfel, în 2005 existau 45 de autoutilitare de mare tonaj și 22 de autoutilitare de mic tonaj. Datorită numărului în creștere a cererilor pentru transport și a contractelor deja existente, de atunci și până acum a devenit o tradiție să achiziționăm în fiecare an cel puțin 5-10 autocamioane de 20 de tone.
 • 2007 – Începutul anului 2007 a debutat cu deschiderea unui depozit de marfă, când am devenit  transportatorul agreat de firma BOSCH pentru zona de nord-vest a țării.
 • 2009 – Începând cu 2009, S.C OPREAN SRL externalizează lucrările de întreținere și reparații a flotei, semnând un contract cu Casa Auto Sebeș, reprezentanța Mercedes-Benz.
 • 2010 – În noiembrie 2010 s-a semnat un contract cu firma Alberts Craiss pentru transportul specializat în containere a pieselor Mercedes – cu o flotă dedicată.
 • 2014 -Odată cu anul 2014, o nouă firmă româno-germană ia naștere GV & OPREAN Logistics.Pentru a aduce un plus pe piața transporturilor, am decis să ne asociem cu societatea Große-Vehne, o altă firmă de renume din acest domeniu înființată încă din 1974.
 • 2015 – 2020 – Flota auto Oprean a continuat să se extindă. Astfel, din 2015 și până în 2020 s-au achiziționat 69 de camioane de ultimă generație.  S.C. OPREAN S.R.L și-a diversificat aria serviciilor proporțional cu creșterea flotei, putând transporta atât mărfuri generale, cât și mărfuri la temperatură controlată în toate colțurile Europei: Marea Britanie, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Germania etx.
 • 2021 -Am achiziționat încă 15 camioane și semiremorci Mercedes-Benz atât pentru a putea onora fiecare serviciu de transport cerut de către clienții noștri, cât și pentru a le oferi siguranță și confort șoferilor profesioniști de la Oprean.
 • 2022 Achiziționăm 26 unități Mercedes-Benz (capete standard, tandem-uri, cât și capete mega) pentru a reînnoiflota anual, așa cum suntem obișnuiți să facem.
 • 2023 Aniversăm 30 de ani de activitate, un moment de sărbătoare pentru noi.Achiziționăm camionul aniversar Mercedes-Benz Edition 3 de culoare albastru (primul livrat în România din cele 400 de bucăți fabricate), pe care îl oferim șoferului care aniversează 30 de ani în cadrul companiei.

  Achiziționăm încă 15 unități (semiremorci frigorifice SCHMITZ și capete tractoare standard/mega Mercedes-Benz) pentru a onora cu succes solicitările clienților.

Misiune, Viziune, Valori

Echipa Oprean are scopul de a încadra la cele mai înalte standarde serviciile prestate, de a fi mereu flexibili astfel încât să răspundem prompt și eficient cerințelor clienților noștri, cât și de a ne adapta mereu la piața dinamică caracteristică transporturilor.

Astfel, am reușit să ne creăm un nume de prestigiu pe plan european și să devenim una dintre cele mai cunoscute firme de transport la nivel internațional.

Apreciem contribuția fiecărui angajat la realizarea cu succes a transporturilor Oprean și îi susținem să devină din ce în ce mai buni la meseria lor prin dezvoltarea competențelor profesionale.

Folosindu-ne de talentul, experiența, pasiunea și cunoștințele noastre, dăm posibilitatea ca ceea ce caută fiecare client să devină realizabil, în condiții de responsabilitate și seriozitate.

Partenerii noștri