O zi din viata unui sofer de tir

Posted by Sorana
Category:

Succesul unei firme de transport depinde de numerosi factori: calitatea mijloacelor de transport, portofoliul de clienti, instruirea personalului si nu il ultimul rand, de profesionalismul soferilor. 

Un sofer profesionist este pasionat de meseria sa, iar condusul este pentru el cu adevarat o placere. In cadrul companiei Oprean exista peste 160 de soferi, fiecare respectandu-si meseria si realizand-o la un nivel inalt in fiecare zi. 

Am vrut sa aflam mai multe despre viata unui sofer de tir direct de la cei care se afla in aceasta pozitie. Am descoperit atat bucurii, cat si dificultati cu care soferii se confrunta, dar care nu ii impiedica sa-si dea tot interesul pentru buna desfasurare a unei curse. 

Cum arata o zi din viata unui sofer de tir?

Inainte de a pleca in cursa, desi camionul este verificat de catre o echipa specializata de service si se afla in stare optima pentru a circula, un sofer este dator sa se asigure ca totul este in regula. 

Astfel, inainte de a se urca la volan, soferii nostri verifica camionul rapid pentru a observa daca exista vreo problema. Apoi, incepe treaba. 

Exista atat soferi care prefera sa circule singuri, dar si soferi care prefera sa lucreze in echipaj. In cadrul companiei Oprean exista chiar si echipaje formate dintre un sot si o sotie. 

Pe parcursul cursei un sofer este responsabil sa comunice orice eveniment neprevazut (de exemplu, trafic intens) dispecerului alocat. Comunicarea deschisa dintre cei doi este obligatorie pentru a oferi un serviciu de transport la cele mai inalte standarde. 

Un sofer bun are rabdare, este prompt, conduce prudent si isi ofera tot interesul pentru a realiza fiecare cursa cu succes. 

Soferului ii este transmisa ruta pe care trebuie sa o urmeze pentru a ajunge in cel mai scurt timp la destinatie. Acesta o urmeaza, iar la finalul orelor de lucru permise, dispecerul ii va comunica locul destinat pauzei. 

Zeno Moga este unul dintre cei mai vechi soferi la Oprean, angajandu-se aici  încă din 1993, de la înființarea companiei. 

De-a lungul timpului a rămas fidel pasiunii lui de a conduce:

”Nu m-aș vedea să fac altă meserie decât cea de șofer și pentru cei care vor să se angajeze la o firmă internațională de transport le recomand să vină doar dacă le place într-adevăr șoferia. Cu grijă, încredere și răbdare reușești orice.”

Zeno Moga

Bogdan Aurel și Vasile Ispas lucrează de 12 ani ca echipaj la firma Oprean SRL, timp în care au legat o prietenie adevărată și au realizat cu profesionalism fiecare cursă, fiecare având o vechime în companie de 22, respectiv 20 de ani.

”Conducem un camion Mercedes-Benz, de ultimă generație, cu foarte multe dotări care vin în ajutorul șoferului. Viața de șofer e frumoasă, depinde din ce punct de vedere te uiți. Pentru noi e o meserie faină.”

bogdan aurels si vasile ispas
Bogdan Aurel & Vasile Ispas

Ce curse realizeaza soferii nostri?

  • Tur-retur Europa
  • Comunitate Europa

Oferim siguranta si confort tuturor soferilor nostri care conduc doar mijloace de transport Euro 6, marca Mercedes-Benz, de ultima generatie. Avem nevoie de oameni dedicati care sa isi doreasca sa atinga performanta in fiecare zi.
Daca vrei si tu sa faci parte din echipa de soferi profesionisti Oprean, trimite-ne CV-ul tau – click aici.

Lasă un răspuns