5 sfaturi pentru soferii de tir incepatori

Posted by Sorana

Succesul unei companii de transport este construit cu ajutorul soferilor de tir profesionisti si responsabili care trateaza fiecare cursa cu seriozitate. Fiecare inceput vine cu provocari si stim ca meseria de sofer implica o serie de masuri de precautie care la sfarsitul zilei, salveaza vieti. 

Disciplina si rabdarea trebuie sa se afle in bagajul soferilor profesionisti atunci cand sunt la munca. Este extrem de important ca acestia sa implementeze o conduita preventiva in timpul condusului pentru siguranta lor, a celor participanti in trafic si implic, a marfii pe care o transporta. 

Pentru a veni in ajutorul celor care abia au inceput aceasta meserie frumoasa, dar plina de provocari zilnice, am stat de vorba cu soferii nostri veterani si am cules 5 sfaturi esentiale pentru soferii de tir incepatori. 

Respecta normele de condus 

Exista situatii in care un sofer de tir se va simti presat de timp sau in care va simti ca ii este pusa la incercare rabdarea, insa cu toate acestea, indiferent de circumstante, respectarea normelor de condus este obligatorie. 

Atunci cand te afli la volanul unui tir incarcat cu marfa trebuie sa anticipezi timpul de franare necesar pentru orice situatie si sa te asiguri ca pastrezi mereu distanta corespunzatoare in trafic. Acesta este doar un exemplu in care conduita preventiva va elimina riscul aparitiei unui accident. 

Totodata, timpul in parcare trebuie folosit responsabil. Odihna este un element cheie in viata unui sofer. Pentru a te bucura de atentie sporita pe tot parcursul drumului, timpul de odihna trebuie folosit in acest sens. 

Comunica eficient 

Intr-o companie de transport, comunicare transparenta si eficienta intre sofer si dispecer contribuie la realizarea cu succes a serviciului de transport oferit. Aparitia oricarui eveniment neprevazut, fie in trafic, fie in parcare, fie la descarcare sau incarcare, trebuie sesizat cu promptitudine. Astfel, dispecerul alocat soferului va putea gasi o solutie optima in cel mai scurt timp posibil. 

Adapteaza condusul la conditiile meteorologice 

Siguranta este mai presus de orice in viata unui sofer. 

Adapteaza mersul la conditiile meteorologice chiar daca acest lucru inseamna ca timpul de livrare va fi prelungit. Evitarea accidentelor este mai importanta. 

Redu viteza de mers din timp, nu frana brusc, vireaza usor și mentine mereu distanta corespunzatoare in trafic. Fii atent la ceilalti participanti la trafic si anticipeaza orice pericol. 

Nu folosi telefonul la volan

Atentia unui sofer in timpul mersului nu trebuie periclitata sub nici o forma. Uneori doar o clipa de neatentie poate duce la un eveniment neplacut. 

Foloseste o casca sau vorbeste pe speaker, insa mentine in tot acest timp ambele maini pe volan pentru un control deplin si privirea mereu catre drum. 

Atat din considerente legale, cat si din motive de siguranta, iti recomandam sa nu folosesti telefonul daca acest lucru implica riscul de a nu fi atent la drum. 

Verifica camionul in momentul stationarii

Atat inainte de drum, cat si in momentul stationarii in parcarile autorizate, te sfatuim sa verifici camionul. Fa inconjorul lui, asigura-te ca nu uiti farurile aprinse, verifica sigiliul si asigura-te ca sistemul antifurt este intact, ca anvelopele sunt in stare buna, practic condiția camionului trebuie sa fie in permanenta perfecta. 

In cazul sesizarii unei probleme, comunic-o imediat, iar o echipa de service iti va veni in ajutor daca problema nu poate fi rezolvata chiar de tine la indicatiile inginerilor mecanici ai firmei de transport la care lucrezi. 

Acesta au fost cele mai important 5 sfaturi oferite de soferii profesionisti de la Oprean care parcurg anual mii de kilometrii, in conditii de maxima siguranta, cu profesionalism si responsabilitate. 

Hăprian Ioan – șofer profesionist la Oprean de 24 de ani

Sunt șofer de la 18 ani și îmi place meseria mea. Am realizat diferite tipuri de transport și pe comunitate și tur-retur, atât singur, cât și în echipaj. Acum lucrez doar pe intern, pe tandem cu remorcă. 

Pentru șoferi, cabina este oglinda omului, a doua noastră casă. Am avut parte de tot felul de experiențe, însă am învățat că cel mai important, ca să meargă treaba, este să lăsăm unul de la altul, să ne înțelegem și așa mergi mai departe cu bine într-o firmă. 

Barcan Doru – șofer profesionist la Oprean de 8 ani

”Transport mărfuri generale cu un tandem XXL, iar având în vedere toată experiența mea de șofer profesionist pot să spun că cel mai important la un șofer este atenția la volan și păstrarea distanței. Așa că sfatul meu pentru cei începători este să fie mereu cu ochii în patru și să circule regulamentar.”

barcan doru - sofer profesionist

Daca esti nou in acest domeniu si cauti un loc de munca stabil si sigur, contacteaza-ne. Flota auto Oprean dispune doar de mijloace de transport de ultima generatie, Mercedes-Benz, care facilizeaza condusul si te ajuta sa duci la bun sfarsit fiecare cursa. 

Trimite-ne CV-ul tau – click aici. 

Lasă un răspuns