Veteran de la Oprean

Posted by Sorana

Istoria Oprean a inceput in 1993. Intreaga echipa este mandra de cei care contribuie la succesul companiei inca din prima zi. Vrem sa va prezentam ce inseamna sa fii #VeterandelaOprean si sa va facem cunostinta cu soferii profesionisti care au ales sa fie in alaturi de firma Oprean de peste 10 ani. 

Zeno Moga

”Lucrez la firma Oprean din 1993. Pe atunci conduceam camioane non-euro, fara GPS si foloseam harti ca sa ne orientam sa ajungem la destinatie. Apoi, incet-incet de la 2 camioane s-a ajuns la 4, la 6, la 8, iar acum sunt peste 110. 

Conducem ultima generatie de tiruri Mercedes-Benz, Euro 6, cu tablete.

Am ramas alaturi de firma Oprean datorita echipei puternice de profesionisti si datorita corectitudinii cu care am fost tratat mereu. Nu m-as vedea sa fac alta meserie decat cea de sofer si pentru cei care vor sa se angajeze la o firma internationala de transport le recomand sa vina doar daca le place intr-adevar soferia. Cu grija, incredere si rabdare reusesti orice.”

Zeno Moga

Ioan Hăprian

”Cand am inceput sa lucrez la Oprean, acum 24 de ani, flota auto era formata doar din 4 camioane si eram 4 soferi, soferi care sunt si acum in firma. Am ramas cu totii datorita oamenilor cumsecade. Ne respectam unii pe altii, suntem corecti si punctuali – si noi si sefii. 

Primele curse erau de textile, Constanta – Belgia, faceam cate o cursa saptamanal. Masinile erau bune pentru vremea aceea, un Mercedes 817 il vedeam atunci ca pe unul nou acum. 

Sunt sofer de la 18 ani si imi place meseria mea. Am realizat diferite tipuri de transport si pe comunitate si tur-retur, atat singur, cat si in echipaj. Acum lucrez doar pe intern, pe tandem cu remorca. 

Pentru soferi, cabina este oglinda omului, a doua noastra casa. Am avut parte de tot felul de experiente, insa am invatat ca cel mai important, ca sa mearga treaba, este sa lasam unul de la altul, sa ne intelegem si asa mergi mai departe cu bine intr-o firma. 

Recomand tuturor celor care fac meseria de sofer cu placere sa vina la firma Oprean. Aici veti gasi oameni cu experienta in domeniu, adevarati profesionisti. ”

Bogdan Aurel & Vasile Ispas

Bogdan Aurel si Vasile Ispas lucreaza de 12 ani ca echipaj la firma Oprean SRL, timp in care au legat o prietenie adevarata si au realizat cu profesionalism fiecare cursa, fiecare avand o vechime in companie de 22, respectiv 20 de ani. 

”Am ramas amandoi atata vreme la aceasta firma pentru ca este un loc de munca stabil, suntem sprijiniti la orice ora si suntem tratati corect.

In plus, avem incredere in puterile firmei si vice-versa. Fiecare om care lucreaza aici trebuie sa fie serios si sa-si faca treaba. Compania a crescut de la an la an, e o diferenta de la cer la pamant fata de cum s-a inceput si cum e acum flota auto. Tehnologia a avansat si firma a ramas tot in top. 

Acum conducem un camion Mercedes-Benz, de ultima generatie, cu foarte multe dotari care vin in ajutorul soferului. De exemplu, are pilot automat care merge singur, cunoaste toate semnele din trafic, se reduce singura viteza sa nu depasim, franeaza singura, are navigatie, toate dotarile posibile. 

Viata de sofer e frumoasa, depinde din ce punct de vedere te uiti. Pentru noi e o meserie faina.”

bogdan aurels si vasile ispas

Mihu Ion 

Domnul Mihu Ion face parte din soferii #VeteranidelaOprean cu o experienta de 18 ani in cadrul firmei. 

”La Oprean cred ca e cea mai buna flota auto din tara, salarizarea e buna, oamenii sunt ok – ii o firma foarte buna, spune totul de cand lucrez.

Noi, soferii, nu avem voie sa facem greseli. In orice meserie se mai accepta greseli, dar la noi nu. Avem o mare responsabilitate la locul de munca.

Eu lucrez pe masina de mare tonaj, facem cursa de Romania-Anglia tur-retur si strabat toata Europa. Oprean este una dintre primele companii de transport din tara care a inceput sa realizeze curse in Anglia. 

Firma o recomand oricui atata timp cat isi va face treaba foarte bine. Este o firma serioasa si cred ca in tara nu este o firma mai bine organizata decat firma Oprean.  Se vede dupa cum arata masinile, la fel ca si curtea unui om. Cand vezi curtea zici: << Da mai, asta-i gospodar sau nu >>.”

Ferenczi Peter

Ferenz Peter face parte din echipa Oprean de 18 ani, timp in care a fost sofer pe toate tipurile de mijloace de transport din flota noastra auto si a vazut intreaga lume. 

”Lucrez aici de asa de mult timp, dar inca imi amintesc prima cursa: a fost beton. Am fost singur pana in Anglia. A fost super lux. De atunci, pe langa curse in Marea Britanie, am realizat curse in Franta, Turcia, Ucraina, Suedia, Norvegia – am umblat peste tot. Chiar dupa liceu m-am facut sofer, mi-a fost draga meseria aceasta dintotdeauna. Am ales sa raman alaturi de firma Oprean in tot acest timp datorita colectivului fain si pentru ca am fost mereu tratat drept. Acum ma apropii incet de perioada de pensie si am un singur sfat pentru cei care vor sa devina soferi profesionisti: aveti grija de voi si de masina, fara sa va aventurati in trafic.”

Pavel Ghibescu

Pavel Ghibescu este sofer la Oprean de 𝟏𝟑 𝐚𝐧𝐢 pe rute express, timp in care a tratat fiecare cursa cu seriozitate si profesionalism. 

𝐶𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑐𝑢𝑟𝑠𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑑𝑢𝑚𝑛𝑒𝑎𝑣𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆?

Plina de emotii. Mi s-a parut foarte interesanta intreaga experienta si eram foarte curios cum e viata dincolo de granite. 

𝐶𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙𝑒𝑙𝑒 3 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢𝑟𝑖 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑒 𝑠̦𝑡𝑖𝑒 𝑢𝑛 𝑠̦𝑜𝑓𝑒𝑟 𝑙𝑎 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑑𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚?

Meseria de sofer este destul de solicitanta, e destul de greu sa ma rezum doar la 3 lucruri. Totusi, cea mai importanta cred ca este atentia. Asigura-te ca pastrezi mereu distanta corespunzatoare in mers si ca marfa este in regula. Nu uita nici sa-ti verifici actele si sa respecti timpii pentru incarcare/descarcare. 

𝐶𝑒 𝑣𝑎̆ 𝑝𝑙𝑎𝑐𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑙𝑎 𝑚𝑒𝑠𝑒𝑟𝑖𝑎 𝑑𝑢𝑚𝑛𝑒𝑎𝑣𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆?

Clar condusul. Imi place sa fiu mereu in miscare, sa cutreier toata lumea asta pe roti. In plus, daca prind trafic, am ocazia si sa imi cultiv rabdarea. 

𝐶𝑎𝑟𝑒 𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑙𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑡̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎𝑡-𝑜 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑠̦𝑜𝑓𝑒𝑟?

E foarte important sa-i tii la curent pe dispeceri si sa te asiguri ca totul merge ca la carte. 

𝐴𝑣𝑒𝑡̦𝑖 𝑜 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑎𝑡𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑓𝑖𝑟𝑚𝑒𝑖 𝑂𝑝𝑟𝑒𝑎𝑛. 𝐶𝑒 𝑣-𝑎 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑟𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑡̦𝑖?

In primul rand, seriozitatea. Este o firma unde iti poti contura o cariera pe termen lung, de viitor. Masinile sunt foarte bune, Euro 6, iar salariul mereu a fost dat la timp. Sunt multumit de conditiile de munca. 

Zahan Dumitru

Domnul Zahan Dumitru face parte din veteranii de la Oprean. De 12 ani lucreaza ca sofer profesionist in cadrul firmei noastre si este un om cu caracter, care se tine mereu de cuvant si are un simt al responsabilitatii dezvoltat. 

”Cum sa-ti spun eu tie, trebuie sa fii mandru ca esti muncitor. Eu tot ce-am facut, am facut pentru ca-mi place meseria.

Cand am fost la Scoala Profesionala de Auto Mecanic si Sofer am invatat ca atunci cand esti la serviciu trebuie sa fii complet dedicat. Atunci cand ai inceput ziua de lucru nu mai exista alte distrageri. 

Am devenit loial firmei. De ce? Am fost mereu recompensat corect si am primit suport la orice ora, iar masinile sunt foarte bune, consuma putin si sunt in stare de nota 10. 

Tu ca tanar esti tentat sa renunti la munca pentru distractii, dar daca esti inconjurat de oamenii potriviti vei alege sa muncesti pentru a obtine ce-ti doresti. Aici, la Oprean, fiecare munceste cu drag pentru a-si atinge telurile. ”

Suntem mandri sa avem oameni devotati in echipa noastra carora le place cu adevarat ceea ce fac si alaturi de care devenim din ce in ce mai buni. 

Ne-am bucurat sa auzim povestea fiecarui veteren din cadrul companiei.

Multumim tuturor pentru eforturile depuse zi de zi. 

Lasă un răspuns