Cum sa conduci prudent iarna?

Posted by Sorana

Cand vremea rece isi face aparitia, soferii profesionisti trebuie sa urmeze cateva recomandari pentru propria siguranta. Calatoriile pe timp de iarna pot fi ingreunate din cauza temperaturilor scazute si a vremii nefavorabile, cum ar fi, ploaia si ninsoarea. Urmand sfaturile de mai jos veti reduce sansele aparitiei problemelor si a coliziunilor in timpul iernii pe drum.

Echipati-va cu echipamentul potrivit

Este important sa aveti toate echipamentele potrivite in camion. Asigurati-va ca aveti o solutie pentru dezghetarea parbrizelor si o racleta pentru a indeparta toata gheata nedorita de pe parbriz. De asemenea, nu uitati de cablurile auto pentru pornire, o lanterna, o vesta reflectorizanta, o patura, haine groase, mancare si apa.

Verificati prognoza meteo inainte de a pleca la drum

Inainte de a pleca intr-o cursa, in special cand vine vorba de cursele pe distante lungi, trebuie sa fiti la curent cu conditiile meteorologice pentru a va asigura ca ruta pe care o parcurgeti este sigura, precum si pentru a adapta modul in care conduceti daca se anunta o vreme nefavorabila.  

Mariti distanta de siguranta

Stiati ca un procent mare de accidente au loc in lunile de iarna? Conducerea cu viteza prea mare, drumurile ude, vizibilitatea redusa si spatiul insuficient intre vehicule sunt toate motivele accidentelor. Chiar daca sunteti in intarziere, conduceti prudent, deoarece un accident va va incetini si mai mult. 

Odihniti-va inainte de a pleca 

Soferii trebuie sa fie in conditii optime de condus pentru a prevenii riscurile. In plus, conducerea in timpul iernii necesita o atentie sporita din partea acestora, asadar oboseala poate fi un factor de risc major. Sfatuim soferii sa doarma 7-8 ore pe zi si sa profite de opriri pentru a se odihni.

Alimentati cu combustibil

Iarna, soferii se pot confrunta cu conditii meteorologice nefavorabile, iar calatoriile pot dura mai mult decat era planificat. Pentru a nu ramane blocati pe marginea drumului va sfatuim sa alimentati din timp. 

Meseria de sofer pe tir este fara indoiala una foarte grea si solicitanta. Pentru un drum sigur pe timp de iarna sfatuim soferii sa respecte recomandarile din acest articol. Conduceti in siguranta!

Lasă un răspuns