Tipuri de transport rutier de marfuri

Posted by Sorana

Lumea transporturilor de marfa este caracterizata de dinamism si diversitate. In functie de tipul de marfa care trebuie transportat exista diverse mijloace de transport echipate cu dotari care sa raspunda cerintelor impuse de fiecare gama de marfuri care poate fi transportata rutier. 

Cate tipuri de de transport rutier de marfuri exista?

Mai jos vei descoperi o lista a transporturilor rutiere de marfuri:

 • Marfuri generale 
 • Marfuri alimentare
 • Marfuri periculoase 

Marfuri generale 

In gama marfurilor generale regasim toate marfurile care nu necesita conditii speciale pentru a putea fi transportate cu succes la destinatie. De exemplu, transportul automotivelor poate fi plasat in aceasta categorie. 

Chiar si hainele pe umerase fac parte din transportul marfurilor generale, insa pentru a facilita transportul acestora in cele mai bune conditii, utilizarea unui mijloc de transport cu faguri este o alegere potrivita. Iata cum arata un astfel de mijloc de transport in interior:

trailer cu faguri pentru haine pe umeras

Transportul marfurilor generale se poate realiza fie in regim complet, fie in sistem grupaj. Respectiv fie se utilizeaza intreaga capacitatea a unui camion pentru transportul marfurilor de catre un sigur client, fie spatiul disponibil este impartit si alocat marfurilor mai multor clienti. 

Marfuri alimentare 

In categoria marfurilor alimentare regasim urmatoarele: alimente perisabile, medicamente, flori. Acestea impun utilizarea unor mijloace de transport frigorifice cu temperatura controlata.

Astfel, alimentele congelate pot fi transportate la o temperatura de -18 grade, insa restul marfurilor din aceasta categorie presupun doar racirea mediului in care sunt transportate si mentinerea unei temperaturi constante. 

Marfuri periculoase 

Marfurile periculoase pot fi transportate doar de catre soferii care detin un certificat ADR. Acesta atesta pregatirea profesionala a soferului de a preveni dezastrele care pot fi cauzate de marfurile periculoase. 

In aceasta categorie regasim marfuri care prin natura lor pot cauza incidente majore care sa afecteze atat mediul inconjurator, cat si persoanele din perimetrul mijlocului de transport. 

Lista marfurilor periculoase:

 1. Substante si obiecte explozive
 2. Gaze 
 3. Lichide inflamabile
 4. Substante inflamabile, explozibile
 5. Substante comburante
 6. Substante toxice si infectioase
 7. Substante corozive
 8. Substante si obiecte periculoase diverse

Marfurile periculoase sunt transportate folosind vehicule autorizate. Acestea pot fi recunoscute dupa placile-eticheta de culoare portocalie si forma dreptunghiulara din fata si spatele mijlocului de transport. 

Servicii oferite de compania Oprean 

Toate cele 3 tipuri de marfuri mentionate in acest articol pot fi transportate cu succes de catre firma Oprean. 

Flota auto dispune de peste 110 camioane de ultima generatie pregatite pentru a transporta fara probleme, in conditii maxime de siguranta, orice tip de marfa. Astfel, flota dispune de urmatoarele mijloace de transport:

 • Trailer frigorific / cu faguri
 • Tandem XXL prelata / duba 
 • Trailer prelata standard / mega 
 • Sprintere

Descopera mai multe despre flota auto aici. 

Daca ai nevoie de mai multe informatii, contacteaza-ne cu incredere. Apasa aici.

Lasă un răspuns